Curry med blomkål - Vegan

 Ingredienser:

Smakrik curry med blomkål, mums!

1 st lök gul finhackad
2 st vitlöksklyfta finhackad
400 g potatis tärnad
400 g blomkål stam och buketter
1 st kanelstång 
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja 
0,5 tsk spiskummin 
0,5 chiliflakes 
3 msk ingefära färsk riven
2 dl kokosmjölk 
3 dl grönsaksbuljong 
1 påse spenat
4 msk mango chutney 

 Gör så här:

- Hetta upp olja i en stekgryta, blanda ner lök, vitlök, alla kryddor, och låt fräsa samman tills löken är mjuk och glansig.

- Tillsätt blomkål, potatis, kokosmjölk och grönsaksbuljong, som får koka upp. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter, eller tills potatisen mjuknat.

- Rör då ner spenat, mango chutney, och smaka av med salt & peppar. 

- Servera med ris, och toppa gärna med en drös av koriander!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här 

Logga in för att kommentera