Ajvarquorn med rostade valnötter - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Quornfilér är alltid gott tycker vi. Supergod måltid för hela familjen!

1 dl valnötter
300 g quornfilé delad i tre delar
1 dl ajvar relish jag använde en stark variant
1,5 dl grönsaksbuljong 
2 dl grädde
0,5 - 1 dl créme fraiche
1 msk honung
100 g sockerärtor 
3 msk persilja hackad
2 msk timjan 
Salt & peppar 
Smör

 Gör så här:

- Rosta valnötterna i en stekpanna tillsammans med lite flingsalt, i någon minut, plocka sedan upp dem och ställ åt sidan.

- Fräs sedan quornfiléerna, salta & peppra, och fräs tills de fått fin färg.

- Blanda ajvar, buljong, grädde, honung och créme fraiche, häll blandningen över quornfiléerna och låt puttra i 4 minuter.

- Avsluta med att vända ner sockerärtor, persilja och timjan, låt få ett hastigt uppkok, och puttra i ytterligare några minuter.

- Smaka av, behövs kanske lite salt & peppar.

- Toppa med valnötter, lite färsk timjan, och servera med quinoa! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera