Sobanudlar med jordnötssås och grönsaker - Vegan

 Ingredienser:

Nudelsoppa med mycket smaker i, väldigt god! 

250 g sobanudlar

4 msk soja japansk
4 msk jordnötssmör 
2 msk vatten kokande
0,5 lime pressad
4 st vitlöksklyfta riven
3 msk ingefära riven
2 tsk sesamolja 

1 st gurka liten hyvlad på längden
1 st morot riven grovt
50 g sockerärtor delade
3 st vårlök strimlad 

 Gör så här:

- Vispa ihop soja, vatten, jordnötssmör, lime, sesamolja, tills det blir en krämig och slät sås.

- Tillsätt sedan vitlök och ingefära, smaka av, och ställ åt sidan. 

- Koka sobanudlarna enligt instruktioner på förpackningen. Gör under tiden iordning det gröna. 

- Häll av vattnet från nudlarna, skölj hastigt med kallt vatten. Blanda sedan försiktigt ihop nudlarna med sås, och grönsaker. 

- Toppa gärna med lite extra strimlad vårlök, och en limeklyfta! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera