Fyllda paprikor med bulgur och svamp - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Gott att ha som snacks eller som tillbehör på tallriken! 

4 st snackpaprika eko stora delade på längden
2 dl bulgur kokt i grönsaksbuljong 
200 g champinjoner hackad 
1 st lök röd finhackad 
100 g Philadelphia ost
0,5 dl ost riven smakrik
Paprikapulver 
Oregano 
Salt & peppar 
Basilika, oregano och timjan färsk

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Dela paprikan på längden, salta lätt och lägg på en bakplåtspapper klädd plåt.
- Baka i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.
- Gör fyllningen under tiden.
- Koka bulgur i buljong, fräs svamp och lök, krydda med salt & peppar, paprikapulver, oregano och chiliflakes.
- Ta ut paprikahalvorna ur ugnen, låt svalna lite. 
- Blanda sedan samman bulgur, Philadelphia ost, och champinjon/lök röran.
- Smaka av, och fyll paprikahalvorna med bulgur, lägg tillbaka de fyllda paprikahalvorna, på plåten, och toppa med riven ost.
- Lägg även körsbärstomater och schalottenlök bredvid paprikan. Och låt alltsammans baka i 200 grader i ca 30 minuter. 
- Toppa med färska örter, och bakad tomat & lök vid servering! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera