Ratatouill - Vegan

 Ingredienser:

Gott recept på hur du gör din egna veganska ratatouill!

Kokosolja utan smak att steka i
1 gul lök 
1 vitlöksklyfta
1 burk hela skalade tomater (konserverade) 
1 aubergine
1 zucchini
3 tomater
Olivolja 
Basilika
Salt & peppar

 Gör så här:

- Hacka den gula löken och vitlöken och fräs i en stekpanna tills den gula löken blir genomskinlig

- Tillsätt de konserverade tomaterna och höj värmen 

- Ta halva zucchinin och halva auberginen och hacka i kuber och tillsätt med tomaterna, stek tills grönsakerna blir relativt mjuka.

- Krydda med t.ex basilika, olivolja, salt och peppar

- Skiva auberginen och zucchinin i skivor och stek dem i en annan stekpanna, stek tills de har fått lite färg. Skiva sedan tomaterna. 

- Dags att dekorera, ta skivorna av aubergine, zucchini och tomat och lägg som en ring runt stekpannan med tomatröran. 

Av: Alexandra Malmlund?       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera