Cheesecake med långsamt bakade tomater, basilika och parmesan - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Cheesecake med tomater, basilika och parmesan! Det är lika gott som det låter! 

6 skivor kavring
50 g smör smält 

2 dl kvarg naturell
1 dl créme fraiche 
1 dl färskost
2,5 dl mozzarella riven
0,5 dl pesto 
3 msk pinjenötter rostade
3 st ägg
0,5 tsk basilika torkad
Salt & svartpeppar  

Parmesan hyvlad

Basilika färsk

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Mixa kavringen, blanda med smält smör, tryck ut i en springform, klädd med bakplåtspapper, och ställ sedan i kylen en stund. 

- Vispa samman kvarg, créme fraiche, färskost, riven ost, ägg, med pesto, pinjenötter och kryddor. 

- Häll ostfyllningen över kavrings bottnen, och grädda mitt i ugnen, på 175 grader i ca 45 minuter, ta ut och låt svalna. 

- Baka körsbärstomater i olika färger, i ca 1,5 timme på 125 grader.

- Ta ut och blanda med olivolja, mixad med basilika, vitlök, salt och peppar, låt svalna. 

- Toppa den avsvalnade cheesecake'n med tomaterna, basilika och lite hyvlad parmesan! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera