Gräddstuvad morötter med persilja och timjan - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Supergoda morätter som är gräddstuvade, passar perfekt med stek halloumi.

2 st morötter knippen skrapade och delade på längden i lite större bitar
2 st schalottenlök hackad
1 st salladslök skivad
0,5 st citron saft & skal
2,5 dl grädde
0,5 dl färsk persilja och timjan hackad 
Salt & peppar

 Gör så här:

- Fräs lök och morötter, i lite olja, fräs i ungefär 5 minuter.

- Häll på grädden, och låt puttra samman, tills morötterna mjuknat, och grädden blivit krämig.

- Tillsätt citronsaft och skal, hackad persilja och timjan. Låt allt få ett uppkok, och smaka sedan av med salt & peppar. 

- Stek under tiden halloumi med lite flytande honung och chiliflakes. 

- Toppa de gräddstuvade morötterna med lite extra grönt, rivet citronskal, och servera med halloumi, vegobiffar eller nåt annat gott!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera