Stroganoff med zucchini och bönor - Vegan

 Ingredienser:

Stroganoff är ju sååå gott! Barnens favorit!

2 st morot skivad på snedden 
1 st zucchini delad i knubbiga halvmånar 
1 st lök gul skivad
3 st vitlöksklyfta skivad
2 msk tomatpuré 
400 g körsbärstomater färska 
0,5 dl vitt vin
1 st frp svarta bönor
2,5 dl Oatly iMAT grädde
1 - 2 msk senap söt & stark
1 tsk farinsocker 
Chiliflakes 
Salt & svartpeppar 
Persilja hackad 

 Gör så här:

- Fräs morötterna några minuter i olivolja, blanda ner tomatpuré, zucchini och låt fräsa på ganska hög värme, i ytterligare några minuter.

- Sänk värmen och tillsätt lök och vitlök, som får fräsa med tills de är mjuka och glansiga.

- Blanda ner tomaterna, chiliflakes, senap, farinsocker, salt, peppar, rör runt och häll över vin, grädde och låt få ett uppkok.

- Låt puttra 5 minuter, blanda ner bönor, persilja, låt allt puttra samman i ytterligare 5 minuter, och smaka sedan av. 

- Servera med bulgur, ris eller vad som gillas, och finns hemma!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera