Gryta med quorn, nudlar och koriander - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Asiatiska köket har alltid imponerat! Denna supergoda gryta måste du testa! 

300 g quornfilé tinad och strimlad
2 st morot strimlad 
4 st vitlöksklyfta skivad
3 msk ingefära
0,5 st chili röd skivad
0,5 st lime pressad
1 msk farinsocker 
3 msk soja kikkoman
2 msk teriyakisås
5 st salladslök strimlad
1 majrova strimlad 
150 g sockerärtor 
0,5 dl grönsaksbuljong 
0,5 dl créme fraiche 
1 st lime i klyftor
1 st koriander kruka hackad 

 Gör så här:

- Fräs strimlad quorn några minuter, i lite olja.

- Tillsätt sedan vitlök, chili, ingefära, farinsocker, soja, teriyakisås, morot, majrova, och lät allt fräsa samman på medelvärme, i 5 minuter.

- Häll sedan över grönsaksbuljong, lime, och créme fraiche, som fick ett uppkok. Blanda då ner salladslök och sockerärtor, som får puttra med några minuter.

- Avsluta med att smaka av, med salt, peppar och att blanda ner färdigkokta nudlar, och hälften av koriandern. 

- Toppa med limeklyftor och resten av koriandern!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera