Pärlcouscous med polkabetor - Vegan

 Ingredienser:
  • 300 g (1 knippe) polkabetor kokta
  • 4 st morot lättkokt 
  • Sallad strimlad 
  • 4 port pärlcouscous kokt i buljong, enligt instruktion på förpackning.
     

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger 
  • 1 msk honung flytande 
  • 2 st vitlöksklyfta pressad
  • Salt & peppar
 Gör så här:

- Koka betorna tills mjuka, tar mellan 20 - 40 minuter beroende på storlek. 

- Spola dem i kallt vatten, gnugga av skalet, och klyfta dem. Koka även morötter tills lagom mjuka, låt ånga av, dela i lagom bitar. 

- Blanda samman dressing och smaka av.

- Varva sedan betor, morot, sallad, couscous och dressing på tallrikar.

- Strö eventuellt lite flingsalt och svartpeppar över, vid serveringen!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera