Rostad spetskål - Vegan

 Ingredienser:

Det här är ett väldigt gott tillbehör, till både grillat och annat. Går såklart också att byta spetskålen mot färsk vitkål, endiver, gemsallad, eller romansallad. 

1 - 2 st spetskål delad i 4 delar
0,5 dl olivolja 
0,5 st citron pressad
1 tsk råsocker 
1 st citron skivad
Flingsalt & svartpeppar 
Mandel flisad

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Vispa samman olivolja, med citron, råsocker, salt och peppar. Vänd runt spetskålen i dressingen. 

- Lägg över spetskål och skivad citron, på en plåt med bakplåtspapper.

- Strö över flisad mandel, och lite mer flingsalt, rosta sedan i ugn på först 200 grader i 15 minuter, och ytterligare några minuter i 250 grader, så kålen får fin färg.

- Tiderna är ungefärliga, så kolla noga!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera