Syrlig citronpaj - Vegan

 Ingredienser:

Skal:
3,5 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
Rumstemp. 150 g mjölkfritt margarin eller kokosolja
2 msk kallt vatten
3 eko citroner
8 dl vatten (om man vill fungerar också en plantbaserad mjölk)
8 msk maizena
4 msk agave
25 g mjölkfritt margarin/kokosolja
Tvätta citronerna, riv skalet (akta det vita – blir beskt) och pressa juicen.      

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Blanda ihop ingredienserna till en deg antingen för hand eller i matberedare.
- Tryck ner i formen och ställ in i kylen i ca 30 minuter. 
- Sätt igång ugnen, 225 C.
- När ugnen är varm, ställ in skalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Blanda vatten, citronskal och citronsaft i en skål.
- Ta fram en kastrull och ha i maizena, blanda ut med lite citronvatten så det inte klumpar sig och slå sen över resterande.
- Koka upp under omrörning och låt puttra tills det tjocknar på. När det väl tjocknar på går det fort.
- Smaka av med agave, den kommer få mer syrlig smak ju längre den står så var inte rädd för att söta.
- Rör till sist ner fettet och rör om tills det smält helt.
- Ställ åt sidan för att svalna något med plast över.
- Ta ut pajskalet, låt svalna.
- Häll över citronkrämen i pajskalet och ställ in i kylen.
- Låt stå i minst 3 timma, ju längre tid desto bättre!
- Ta fram ca 10 minuter före servering.      

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Originalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera