Vitlöksfräst mangold med vita bönor, citron och parmesan - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Passa på nu när mangold är lätt att få tag på. Finns massor av gott man kan använda den till, bl a lasagne, soppa, pastasås, och så vitlöksfräst förstås! 

500 g mangold delad på längden
4 st vitlöksklyfta skivad
Olivolja/smör
1 frp vita bönor
1 st citron skal och saft
Flingsalt & svartpeppar 
Parmesan riven

 Gör så här:

- Fräs skivad vitlök, och hälften av citronskalet, på svag värme, i olivolja/smör. Fräs tills vitlöken blivit mosig, tar en liten stund.

- Höj värmen och blanda ner strimlad mangold, och vita bönor, som får fräsa med tills mangolden blivit mjuk.

- Smaka av med några msk pressad citron, salta & peppra, och blanda runt ordentligt.

- Lägg upp på 4 tallrikar, toppa med resten av citronskalet, och lite riven parmesan, och servera genast!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera