Cashewröra, gott till rostade grönsaker - Vegan

 Ingredienser:

Skippa chipsen och smaka denna cashewröran med rostade grönsaker, nyttigare och godare! 

Cashewröra:
3 dl cashewnötter blötlagda 
3 msk olivolja 
2 msk citronsaft 
1 dl persilja grovt hackad
0,5 dl basilika grovt hackad
3 st vitlöksklyfta pressad
0,5 - 1 dl vatten
Flingsalt & svartpeppar 

Rostade grönsaker: 
1 knippe morot skalad
1 st zucchini skivad
2 st lök i klyftor 
2 st paprika i grova bitar
1 st blomkål i buketter 
Olivolja
Balsamico créme 
Flingsalt 
Svartpeppar 

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

Cashewröra:

- Blötlägg cashewnötterna i minst en timme. Skölj sedan cashewnötterna i ett durkslag under rinnande vatten.

- Mixa sedan samman med resten av ingredienserna tills det blir en slät röra, och smaka av med salt & peppar. 

Rostade grönsaker: 

- Lägg ut grönsakerna på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.

- Droppa över lite olja, lite balsamico här och där, och strö över lite flingsalt & svartpeppar.

- Rosta grönsakerna på 225 grader i ca 30 minuter. 

- Toppa med lite färsk persilja, basilika och servera med cashewröra! 

Av: Marie Lyander 

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera