Enkel sallad på belugalinser - Vegansk

 Ingredienser:

God och enkel sallad på belugalinser. Går snabbt och göra och perfekt som matlåda! 

4 port belugalinser kokta i grönsaksbuljong 
150 g gröna bönor 
1 dl persilja hackad
0,5 dl basilika strimlad 
1 st rödlök finhackad 
3 msk granatäpplekärnor 
150 g körsbärstomat i halvor 

Dressing: 
0,5 dl olivolja 
2 msk balsamvinäger vit
2 msk honung
3 st vitlöksklyfta pressad 
Flingsalt & svartpeppar 

 Gör så här:

- Koka belugalinserna i buljong, följ i övrigt instruktion på förpackningen.

- När 4 minuter av koktiden återstår, tillsätt gröna bönor som får koka med. Häll sedan över linser och bönor i en trådsil, och låt rinna av. 

- Vispa ihop dressingen i en lämplig skål, smaka av.

- Vänd sedan ner linser, bönor, persilja, basilika, rödlök, granatäpplekärnor, tomater, och blanda runt försiktigt.

- Toppa med lite extra grönt, servera med ett gott bröd, och eventuellt ett löskokt ägg! 

Av: Marie Lyander 

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera