Fuskpinnar eller mannagrynsfisk - Vegan

 Ingredienser:

Toppa "mannagrynsfisk" med extra citronskal, och lite dill. Och servera med potatismos & remouladsås! 

Mannagrynfisk: 
3 dl havremjölk eller annan valfri
3 dl vatten
1 tsk salt 
1,5 dl mannagryn
1 st citron skal rivet och 1 msk pressad saft
1 dl dill finhackad 
Citronpeppar 
3 dl pankoströbröd 
Olja 

Potatismos med dill:
600 g potatis 
4 msk olivolja
2 dl havremjölk eller annan valfri
1 dl dill finhackad 
Salt & vitpeppar  

Remouladsås:
2 dl iMAT fraiche 
3 msk äggfri majonäs
4 msk bostongurka 
3 msk dill hackad 
Salt & svartpeppar 

 Gör så här:

Mannagrynfisk: 

- Koka upp havremjölk, vatten, och salt.

- Vispa ner mannagryn, 1 - 2 msk citronsaft, och citronskal, fortsätt att vispa tills det blivit en tjock gröt.

- Ta bort kastrullen från plattan, och rör ner finhackad dill, och citronpeppar.

- Klä en ugnsform med bakplåtspapper, häll ner gröten, och platta till lite.

- Ställ sedan formen i kylen, för att svalna. 

- Häll ut ströbrödet på en tallrik, skär sedan "mannagrynsfisken" i skivor, och vänd runt o ordentligt i ströbrödet.

- Stek i olja, på medelvärme tills de fått fin färg, runt om.

- Låt gärna bitarna få mellanlanda på lite hushållspapper innan servering. 

Potatismos med dill: 

- Skala, dela och koka potatisen mjuk. Häll av kokvattnet, stöt eller vispa tills slätt, tillsätt olivolja, havremjölk, margarin, dill, salt och peppar.

Remouladsås:

-Blanda samman, smaka av med salt & peppar. Låt sedan stå någon timme och mogna. 

Av: Marie Lyander 

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera