Toppa "mannagrynsfisk" med extra citronskal, och lite dill. Och servera med potatismos & remouladsås!
Mannagrynfisk:
3 dl havremjölk eller annan valfri
3 dl vatten
1 tsk salt
1,5 dl mannagryn
1 st citron skal rivet och 1 msk pressad saft
1 dl dill finhackad
Citronpeppar
3 dl pankoströbröd
Olja
Potatismos med dill:
600 g potatis
4 msk olivolja
2 dl havremjölk eller annan valfri
1 dl dill finhackad
Salt & vitpeppar
Remouladsås:
2 dl iMAT fraiche
3 msk äggfri majonäs
4 msk bostongurka
3 msk dill hackad
Salt & svartpeppar
Mannagrynfisk:
- Koka upp havremjölk, vatten, och salt.
- Vispa ner mannagryn, 1 - 2 msk citronsaft, och citronskal, fortsätt att vispa tills det blivit en tjock gröt.
- Ta bort kastrullen från plattan, och rör ner finhackad dill, och citronpeppar.
- Klä en ugnsform med bakplåtspapper, häll ner gröten, och platta till lite.
- Ställ sedan formen i kylen, för att svalna.
- Häll ut ströbrödet på en tallrik, skär sedan "mannagrynsfisken" i skivor, och vänd runt o ordentligt i ströbrödet.
- Stek i olja, på medelvärme tills de fått fin färg, runt om.
- Låt gärna bitarna få mellanlanda på lite hushållspapper innan servering.
Potatismos med dill:
- Skala, dela och koka potatisen mjuk. Häll av kokvattnet, stöt eller vispa tills slätt, tillsätt olivolja, havremjölk, margarin, dill, salt och peppar.
Remouladsås:
-Blanda samman, smaka av med salt & peppar. Låt sedan stå någon timme och mogna.
Av: Marie Lyander
© Copyright 2019 - MyVeggie.se
Logga in för att kommentera