Fänkål både stekt och i sallad - Vegan

 Ingredienser:

Fänkål, supergott tillbehör till väldigt mycket! Vårt tips är att testa ha det i en burgare! 

Fänkålssallad:
1 st fänkål modell mindre, finstrimlad
2 st äpple finstrimlad 
1 st rödlök finstrimlad 
Och "vipporna" från fänkålen, hackade

Dilldressing: 
1 knippe dill hackad
0,5 st citron pressad 
0,5 dl olivolja 
3 msk honung
Salt & svartpeppar 

Stekt fänkål med harrisa: 
4 st fänkål små, skivade i 1,5 cm tjocka skivor 
Olivolja
2 - 3 tsk harissa eller mindre 
2 msk honung 
Flingsalt och svartpeppar 

 Gör så här:

Fänkålssallad & dilldressing: 

- Rör ihop dressingen, smaka av med salt & peppar.

- Blanda försiktigt ihop den med fänkål, lök och äpple. 

Stekt fänkål med harrisa: 

- Hetta upp olivolja, harissa, och honung, stek sedan fänkålen tills den mjuknat, och fått fin färg på bägge sidor.

- Strö över lite flingsalt, peppra och servera med salladen, eller något annat gott!

Av: Marie Lyander 

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera