Glutenfri ugnspannkaka med rostad pumparöra och plommonsylt - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

God ugnspannkaka som är enkel att göra, plommonsylten passar såååå bra till! 

Rostad pumparöra:
1/2 hokkaidopumpa 
2 msk rapsolja
1 nypa havssalt
1/2 dl havrefraiche

Plommonsylt:
10 plommon
2 daldar (mer om plommonen är för sura)

Ungspannkaka:
1 dl bovetemjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 tsk fiberhusk
3 ägg
2 1/2 dl havremjölk
1 msk agavesirap 
1 nypa salt

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

Rostad pumparöra:

- Hacka pumpan i bitar, lägg på en plåt. 

- Häll över oljan och havssaltet, se till att alla bitar täcks. 

- Rosta i ungen i ca 20 min. 

- Mixa sedan pumpan med en stavmixer tillsammans med havrefraichen. Smaka av om det behövs mer salt. 

Plommonsylt:

- Mixa allt i en matbererade. 

- Koka upptills och låt det sjuda tills det tjocknat en aning. 

Ungspannkaka:

- Sätt på ungen på 200 grader och klicka ner en riklig mängd rapsolja eller smör i en form, ställ in formen i ungen.

- Blanda alla torra ingredienser i en skål och alla blöta i en annan. 

- Tillsätt hälften av de torra i det blöta och rör runt tills inga klumpar finns kvar. Tillsätt resten av det torra. Blanda till en jämn smet. 

- Ta ut formen och häll ner smeten. In i ungen i 20 min.

- Ta ut formen och låt stå och vila ett tag. 

Av: Anja Olaug                      

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera