Zucchinipannkaka med cashewkräm och raw ketchup - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

God pannkaka av zucchini med cashewkräm och raw ketchup. Receptet ger 1 pannkaka. 

Zucchinipannkaka:
150 g riven zucchini
1 ägg
2 msk mandelmjöl
2 msk bovetemjöl
1/2 tsk salt
Svartpeppar

Cashewkräm:
1,5 dl cashewnötter
2 msk olja
5 msk havremjölk
Citronsaft efter tycke
Salt efter tycke

Raw ketchup: 
50 g torkade tomater (torra, inte inlagda)
1 dl hett vatten
2 daldar (urkärnade)
1 msk olivolja
1 färsk tomat
Svartpeppar

 Gör så här:

Zucchinipannkaka:

- Salta den rivna zucchinin. Låt stå 10 min.

- Blanda under tiden de torra ingredienserna.

- Krama ur zucchinin och blanda med ägget, tillsätt först hälften av de torra ingredienserna och rör runt till inga klumpar finns, tillsätt resten. (detta för att undvika klumpbildning)

- Stek i olja tills pannkakan blivit fast.

Cashewkräm:

- Mixa allt i en matberedare. Det blir en hel del över, men det är bara att förvara i kylen.

Raw ketchup:

- Blötlägg de torkade tomaterna i det heta vattnet, ca 20 min.

- Mixa de blötlagda tomaterna, dadlarna, olivoljan, tomaten och svartpeppar. Vill du ha en lösare konsistens tillsätt lite av vattnet efter blötläggningen.

Av: Anja Olaug                      

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera