Chokladkaka med zucchini och mjölkchokladganache - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Kaka med zucchini, saftig och vädligt god! Tips är att skala zucchinin innan du river den. 

1 dl rapsolja
3 1/2 dl råsocker
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
5 dl riven zucchini
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Mjölkchokladganache:
250g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde

Björnbär till pynt eller något annat gott 

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Sätt ugnen på 175 grader. 
- Smörj en form med rapsolja.
- Rör ihop olja, socker och ägg i en bunke.
- Tillsätt vaniljpulver och riven zucchini. 
- Blanda alla torra ingredienser.
- Tillsätt de torra ingredienserna till zuchiniblandingen i omgångar. Detta för att undvika klumpar. 
- Häll i formen. 
- Grädda ca 25 min. Den skall vara fast men kan med fördel vara lite kladdig. 
- Låt svalna innan du slänger på ganachen.

Mjölkchokladganache:
- Hacka mjölkchoklad i små bitar och lägg i en skål.
- Värm upp grädde och häll över chokladen. 
- Blanda till en mjuk och glansig chokladmassa. 
- Släng på ganachen. 

Av: Anja Olaug                      

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera