Glutenfria blondies med chiasylt - Vegan

 Ingredienser:

8 bitar 

1 förpackning ekologiska kikärtor
1 dl jordnötssmör
0,5 dl kokossocker
2 msk agave
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Nypa salt om det inte är med nötsmöret
2 msk kokosolja 
0,5 dl ren havregryn
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
Bitar av vit vegansk choklad  

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Skölj kikärtorna och mixa allt utom den vita chokladen till en jämn smet. Kan behöva stanna och skrapa ner från kanterna några gånger.
- Smaka av och se om någonting behöver tillsättas extra efter smak.
- Hacka vit choklad och rör ner i smeten.
- Klä en ugnsäker form med bakplåtspapper och tryck ner smeten.
- Den kommer inte resa sig något märkvärt så gör inte lagret för tunt, minst 2 cm.
- Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Den kommer fortsätta sätta sig under tiden.
- Servera med chiasylt. 

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orinalreceptet finner ni här 

Logga in för att kommentera