Svampsås - Vegan

 Ingredienser:
  • 150 g kantareller
  • 250 g champinjoner 
  • 4 dl havregrädde
  • 300 g tofu
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk timjan
  • Salt & peppar
 Gör så här:

- Hacka champinjonerna och förväll tillsammans med kantarellerna. (googla förväll)

- Mixa under tiden havregrädden, tofun, dijonsenapen och vitvinsvinäger med en stavmixer till en slät smet.

- Tofun ger en djupare smak, bättre mättnad, protein och en tjockare konsistent. 

- När svampen är klar och mjuknat tillsätt olivoljan och fräs snabbt.

- Häll över gräddmixen, timjan och salta och peppra efter tycke.

- Låt puttra i ca 20 min. 

Av: Anja Olaug                       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera