Fröknäcke med fänkål - Vegan

 Ingredienser:
  • 4 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 msk chiafrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk pofiber
  • 1 tsk krossade fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Sätt ungen på 175 grader.

- Blanda alla torra ingredienser.

- Häll på vattnet och blanda väl. Låt stå ca 15 min.

- Fördela smeten på två plåtar. Ett tips är att fördela den med lätt fuktiga händer.

- Toppa med havssalt och grädda i 70 min.

- Sänk värmen till 80 grader och grädda ytterligare 20 min.

Av: Anja Olaug                       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera