Glutenfritt knäckebröd - Vegan

 Ingredienser:

 Till två plåtar

3 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl vitt rismjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl chiafrön
1 tsk kokossocker
1/2 msk röd quinoa
1/2 dl rapsolja
2.5 dl kokande vatten
Ev. brödkryddor om man vill         

 Gör så här:

Ugn:200 grader

- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla torra ingredienser.
- Tillsätt oljan och det kokande vattnet.
- Arbeta ihop till en deg och dela upp i två bitar.
- Kavla ut mellan bakplåtspapper, ta bort översta, nagga med en gaffel och strö över valfri topping – frön, flingsalt t ex.
- In i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Förvara i lufttät burk.            

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera