Sesamknäcke - Vegan

 Ingredienser:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl sesamfrön, skalade
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl krossade linfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/3 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
 Gör så här:

Ugn: 150 grader

- Blanda alla torra ingredienser.

- Tillsätt vattnet och bearbeta degen en aning i en bunke.

- Låt stå ca 15 min.

- Blöt ner händerna med vatten och rulla degen till små bollar, ca 25 stycken.

- Platta sedan till bollarna så att de blir runda kakor. Pallar du inte att göra detta kan du smeta ut degen på en plåt och skära ut fyrkanter. 

- Grädda i mitten av ugnen ca 45 min, håll koll så att de inte bränns. 

- Sänk värmen till 100 grader och låt ugnsluckan stå öppen i ca 20 min så att bröden torkar rejält och blir krispiga. 

Av: Anja Olaug                       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera