Filmjölkslimpa med dadlar - Laktovegetarisk

 Ingredienser:
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 1/2 dl dadlar utan kärnor (kan bytas ut mot bland annat russin eller fikon)
  • 1 dl hasselnötter (kan bytas ut mot andra nötter du gillar)
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl dinkelflingor
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl bikarbonat
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

Sätt på ugnen på 200 grader.

- Lägg ett bakplåtspapper i en brödform.

- Grovhacka nötterna och finhacka dadlarna.

- Blanda alla torra ingredienser i en bunke och alla blöta ingredienser i en annan bunke.

- Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra och blanda till en jämn smet.

- Grädda ca 45 min.

Av: Anja Olaug                       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera