Havrescones med kardemumma - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1/2 dl musli
  • 2/3 tsk bakpulver
  • 50g smör (margarin för vegansk)
  • 1/2 ägg (hälften till pensling, kan även skippad om man vill ha veganska)
  • 1 dl havremjölk
  • Nypa salt
  • Nypa rörsocker
  • 1/4 tsk kardemumma
 Gör så här:

Ugn: 250 grader

- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Nyp ihop alla torra ingredienser med det torra.
- Vispa samma ägg och havremjölk och häll över mjölblandningen.
- Blanda till en smet. Blanda inte för länge, det är med fördel lite bitar kvar.
- Blöt händerna en aning och forma 2 scones.
- Nagga bröder och pensla med ägg. Kör in i ugn ca 15 min.

Av: Anja Olaug                       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera