Mazarinkaka - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

10 Stycken 

  • 125g mjukt smör
  • 150g mandelmassa
  • 1/2 dl muscovadosocker 
  • 3 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 50g hallon
  • 50g blåbär
     
  • Florsocker och hallonpulver till garnering 
 Gör så här:

?Ugn: 175 grader

- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj små formar med smör och pudra med mandelmjöl. 
- Riv mandelmassan.
- Vispa ihop med rumstempererat smör och muscovadosocker till en ljusare fluffig massa. 
- Tillsätt 1 ägg i taget under omrörning.
- Sila ner vetemjölet.
- Klicka ut smet med en matsked i formarna och fyll på med blåbär och hallon.
- Har du frysta blåbär och hallon pudra lite maizena på så att du binder vätskan. 
- Grädda min 15.
- Låt svalna. 
- Blanda florsocker och hallonpulver och pudra över kakorna.

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera