Chips - Vegan

 Ingredienser:

För en lagom stor plåt

En mixer eller en kaffekvarn
2,2 dl röd okokt quinoa
Ca 1,5 dl vatten
Valfri kryddning, t.ex. lökpulver, vitlökspulver eller paprikapulver.     

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Skölj quinoan noga, annars blir det beskt och det vill vi undvika.
- Häll över på en torr och ren kökshanduk så de torkar någorlunda.
- Hetta upp en stekpanna och lägg ner quinoan och rör om hela tiden. Rosta dom såpass att de börjar poppa.
- Sätt på ugnen på 225 grader.

- Lägg i en mixer eller en kaffekvarn, används kaffekvarnen för kaffe så ha i liite quinoa och kör ett varv och häll bort. 
- Kör tills att det är ett fint mjöl av den rostade quinoan.
- Om det malts i kaffekvarn, lägg över i en bunke och kör med elvisp/handmixer eller låt ligga kvar i mixerskålen.
- Smaksätt om det ska göras!

- Rör sakta ner vattnet tills det börjar smula ihop som en smuldeg. Känn på den då och då så den inte blir för blöt. All vätska behövs nämligen inte!
- Lägg över på bakplåtspapper som kan ha oljats in och lägg ett till över. Kavla ut degen mellan papprerna och ta bort översta.
- Gör små snitt i degen och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
- Håll koll! När de börjar bli mörka i kanterna så ta ut.
- Ta ut och låt svalna, bryt sen i bitar och njut.          

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera