Aubergineskivor med tomat och pesto - Vegan

 Ingredienser:
  • 1 aubergine
  • 3 tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja

Till peston (Mixa i en blender)

  • Basilikablad från två krukor
  • 1 dl hasselnötter (hackade)
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 hel burk soltorkade tomater (vi använde strimlade från ZETA, även oljan ska med)
  • 0,5 dl olivolja
  • Krydda med t.ex salt, peppar och chili
 Gör så här:

Ugn: 180 grader

- Sätt ungen på 180 grader
- Skär auberginen i skivor och lägg på en plåt, sätt in i ungen i ca 15 min. 
- Gör en tomatröra genom att hacka gul lök, stek i olja tills löken blir genomskinlig.
- Tillsätt därefter tre hackade tomater och en hackad vitlöksklyfta, stek på medelhög värme tills tomaterna har blivit mjuka.
- Bre på tomatsåsen på aubergineskivorna och gör sedan peston. 
- Sätt in auberginen i ungen i ytterligare 5-10 minuter.

Av: Alexandra Malmlund

Orginalreceptet finner du här 

Logga in för att kommentera