Samosas - Vegan

 Ingredienser:
  • 500 g filodeg 
  • 1 burk kikärtor 
  • 500 g kokt potatis 
  • 2 gula lökar 
  • 2 dl gröna ärtor 
  • 3 klyftor vitlök 
  • 1 liten bit ingefära 
  • 1 msk curry 
  • 1 grön chili 
  • Rapsolja att steka i 
  • Vatten till pensling 
  • 2 msk sesamfrön 
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Sätt ugnen på 200 °C.
- Hacka lök, vitlök, ingefära, chili och tärna den kokta potatisens stek löken tills den är mjuk.
- Blanda ner potatis, ingefära, chili och curry och rör om. Blanda ner kikärterna. Tillsätt sist de gröna ärterna.
- Rulla ut filodegen och lägg 3 ark på varandra. Skär dem i rektanglar, lägg på fyllningen och vik ihop till trekanter.
- Lägg dina samosas på en plåt, pensla mer vatten och strö över sesamfrön.
- Baka i ca 10-15 min eller tills de är gyllenbruna. 
- Servera med en god yoghurtsås med koriander & gurka och en morotssallad med sesamolja. 

Av: Vegomedoss

Orginalreceptet finner du här 

Logga in för att kommentera