Foccacia med oliver, rödlök, och rosmarin - Vegan

 Ingredienser:
  • 25g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1/2 msk flingsalt
  • Vetemjöl

 

  • 1/3 rödlök
  • 50g urkärnade oliver
  • 1 stor kvist rosmarin
  • Maaaaaassa olivolja (jag häller på) 
  • Flingsalt 
 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Smula jästen i en bunke. Blanda ut med vatten, honung, flingsalt och olivolja.
- Tillsätt vetemjöl lite i taget och knåda tills du fått en fin fast deg. Jag gillar när den är lite lös.
- Jäs till dubbel storlek. Tar ca 40 min.
- Ta ut degen på ett mjölat bord och knåda några min. 
- Smörj en stor form med massa olivolja och strö flingsalt på.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Låt degen jäsa ca 30 min.
- Under tiden skivar du rödlök tunt.
- Stick ner oliver, rosmarin och lök i brödet. Häll på rikligt med olivolja och strö flingsalt ovanpå.
- Grädda ca 10 min tills brödet fått massa färg. 

Av: Anja Olaug                                       

Orginalreceptet finner du här 

Logga in för att kommentera