Sommarrullar med chili & jordnötsdipp - Vegan

 Ingredienser:

8 rullar

  • 8 rispapper
  • 8 salladsblad av mjuk sort
  • 3 morötter
  • 1 mango
  • 1-2 avokador
  • 1/2 gurka
  • 1 bit rödkål

Chilidipp

  • 5 cm ingefära
  • 1-2 msk tamari
  • 1 röd chili
  • 2-4 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1/2 msk tamarindpasta
  • 1/2 lime, zest och juice
  • Lite vatten

Jordnötsdipp

  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk tamari
  • 1 lime, zest och juice
  • 1 röd chili
  • 1 msk lönnsirap
 Gör så här:

Rullar

- Skär morötter, mango, avokado, gurka och kål i tunna långa stavar.
- Doppa ett rispapper i varmt vatten i ett par sekunder och lägg det på en fuktigt bakduk.
- Lägg ett salladsblad på nedre delen av pappret. Fyll på med resterande grönsaker och rulla änden av pappret närmast dig över grönsakerna, vik in kanterna och rulla sedan så tajt som möjligt.
- Gör likadant med resterande rispappren.

Chilidipp

Mixa ingredienserna till en slät dipp.
- Smaka av och tillsätt mer sötma, sälta eller syra om du vill.

Jordnötsdipp

- Mixa ingefäran med vattnet i en mixer. Ha i övriga ingredienser och mixa slätt.
- Smaka av och tillsätt mer syra, sötma eller sälta om du vill.
- Om dippen är för tjock så tillsätt mer vatten.

Av: Clearlife.se                       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera