Kelpnudlar med grönkål - Vegan

 Ingredienser:

2 Personer 

  • 1 paket kelpnudlar
  • 2,5 dl finhackad broccoli
  • 2,5 dl finhackad grönkål
  • 1/4 pressad citron
  • Lite olivolja    

Grön pesto

  • 2,5 dl grönkål
  • 2,5 dl spenat
  • 1/2 citron
  • 1 dl cashewnötter
  • 1/3 dl vatten
  • 1 tsk finhackad vitlök
 Gör så här:

- Skölj kelpnudlarna i kallt vatten och lägg dem i en stor bunke.
- Klipp dem till önskad längd med en sax. Lägg i den råa broccolin och grönkålen. Massera in citronsaft med händerna i alla ingredienserna.
- Placera ingredienser för peston i en kraftfull mixer eller matberedare och blanda tills du får en slät krämig konsistens. 
- Bland nudlarna med peston.
- Klart!  
- Om du har kvar pesto, kan du förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet i två dagar.

Av: Clearlife.se  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera