Midsommarnattsdröm - Vegan

 Ingredienser:

Botten
2 dl torra dadlar, urkärnade
2 dl hasselnötter
1 tsk stötta kardemummakärnor
Vaniljpulver
1 nypa salt

Fyllning
8 dl cashewnötter, blötlagda i minst 8 timmar
1 dl kokosolja
3 dl finhackad rabarber
1 dl tinade jordgubbar
1 1/2 dl agavesirap
1 nypa vaniljpulver
Ev 1/2 dl vatten

Topping:
1 dl kokosolja
2 dl tinade jordgubbar
1 dl agavesirap
2 dl finhackad rabarber
Ev 1 dl grovhackade hasselnötter för extra crunch

Till Garnering
Färska jordgubbar
Smultron
Ätbara blommor som tex. rosor, ringblomma, penseer eller gurkört.

 Gör så här:

- Börja med att klä bottenskivan av en springfrorm med plastfolie eller annat som bakpapper. Detta är för att underlättta när kakan ska serveras samt att botten blir snyggare. 

Botten:

Mixa dadlar, nötter, kardemumma, vanilj och salt tills du har ett kladdigt hack, inte en slät deg.

- Tryck ut i bottnen i formen och ställ i frysen.

Fyllning

Häll av blötläggningsvattnet och skölj nötterna noga. Smält oljan över ett vattenbad.
- Mixa nötter, olja, rabarber, jordgubbar, sirap och vanilj. Mixa tills blandningen är helt slät och tillsätt eventuellt lite vatten om smeten är för tjock.

- Konsistensen ska vara som en kladdkakesmet (inte rinning men inte heller helt fast). 

- Häll fyllningen i formen och låt stå i frysen medan du gör toppingen.

Topping

- Smält oljan över ett vattenbad och se till att samtliga ingredienser håller ungefär samma temperatur.
- Mixa olja, jordgubbar och sirap till en smet och rör sedan i rabarbern. Häll blandningen över fyllningen och toppa eventuellt med nöterna.
- Låt stå i frys i minst 8 timmar.
- Låt tårtan tina 20-30 minuter före servering och garnera med jordgubbar, smultron och ätbara blommor.

Av: Clearlife.se                       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera