Crepes med olika fyllningar - Vegan

 Ingredienser:

Smeten

  • 4dl vetemjöl
  • 6 dl växtmjölk
  • 0.5dl rapsolja
  • En nypa salt
  • Ordentligt med svartpeppar

K*ttfärsfyllning

  • 1 gul lök (hackad)
  • 2 klyftor vitlök (pressade)
  • Matfett
  • 1 chilifrukt (finhackat)
  • Ca 100g sojafärs (tinad)
  • 2 msk tomatpure
  • 1 tsk kryddpeppar (stött)
  • 1 skvätt växtbaserad grädde
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning och 2 dl vatten
  • Salt
  • 0.5 näve basilika (färsk, eller motsvarande mängd torkad)

Svampfyllnning

  • 1 gul lök (hackad)
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • Ca 100 g champinjoner (skivade)
  • 1dl växtbaserad grädde
  • 1 msk kantarell/svampfond
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Mjökfritt smör

Spenat-och haricots vertsfyllning

  • Ca 100 g färsk spenat
  • Ca 80g färska haricots verts (grovt uppskurna) 
  • 0.5 citron (saft och skal)
  • Ca 0.5 dl vitt vin
  • 1 gul lök (hackad)
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • Matfett
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Ev. sötning
 Gör så här:

Smeten

- Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa med ballongvisp till en jämn smet.
- Låt vila under bakduk i ca 20 min.
- Stek tunna pannkakor, börja med mycket fett i pannan för att sedan minska utan att de fastnar i pannan.

K*ttfärsfyllning

- Stek lök, chili och vitlök i en panna tills de mjuknat.
- Tillsätt sojafärsen och rör runt alltsammans.
- Tillsätt tomatpure, grädde, kryddor och buljongen och låt puttra tills vätskan kokat bort.
- Rör ner den färska basilikan och komplettera eventuellt med ytterligare kryddning.

Svampfyllnning

- Fräs lök, vitlök och svamp i en kastrull tills ingredienserna mjuknat och svampvolymen kraftigt minskat.
- Tillsätt grädde och låt puttra under omrörning tills mycket av vätskan kokat bort.
- Tillsätt övriga ingredienser, rör om och låt stå på värmen ytterligare en stund.

Spenat-och haricots vertsfyllning

- Fräs vitlök, Haricots verst och gul lök i matfett tills det ordentligt mjuknat.
- Vänd ned spenaten.
- Pressa ned citronsaft, häll i det vita vinet och krydda enligt eget tycke.
- Tillsätt eventuell sötning om så önskas.
- Se till att ha samtliga fyllningar färdiga och varma när du steker pannkakorna

Av: Veganskmatlada              

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera