Rawfood cheesecake med hallon - Vegan

 Ingredienser:

500 g naturella cashewnötter
4 dl hallon
1 msk agave sirap
3 dl valnötter och pinjenötter  
4 dadlar (eller torkad osvavlad aprikos)
En nypa havssalt

 Gör så här:

Förbedelse:

- Lägg cashewnötter och valnötter i blöt under natten, eller minst 8 timmar, under en bakduk.
- Vid torkad frukt blötlägg dem en stund också.

Botten:
- Häll av vattnet från nötterna och mixa tillsammans med klippta dadlar eller aprikoser och havsalt till en smet. Den ska gå att rulla om du tar upp lite mellan fingrarna.
- Tryck ut i muffinsplåt eller springform med bakplåtspapper i botten.

Fyllning:
- Häll av vattnet från cashewnötterna, mixa tillsammans med hallon, agave och om man vill, kokosolja, till en fluffig smet.
- Häll över botten och ställ in i frysen minst en timme. Ta fram en stund innan servering och ta ur formen.
- Servera med färska bär.            

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera