Mujadarafylld paprika - Vegan

 Ingredienser:

Riset

  • 1.5 dl gröna linser
  • 4 port basmatiris
  • 4 msk olja
  • 0,5 tsk Spiskummin
  • 2 buljongtärningar av valfri sort eller 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk Sjukryddor (Finnes på vår instastory eller på Zeinas blogg)
  • 1 tsk Salt
  • Hett vatten


Löken

  • 2-3 medelstora lökar
  • Olja


Paprikan/Topping

  • Paprika
  • Olivolja
  • Pumpakärnor
  • Solsroskärnor
  • Bladspenat
 Gör så här:

- Börja med att först koka upp linserna i ca 15- 20 min, tills de mjuknar, om du inte använder redan blötlagda linser.
- Koka sedan upp dessa tillsammans med risen tills de båda är klara. Krydda. Skär löken och stek i rikligt med olja i separat panna tills den fått en fin färg och textur.
- Skär av toppen och gröp ur en stor paprika. Blanda olivolja och salt i en liten behållare och pensla paprikans utsida.
- Skär gärna av en liten bit av bottnen så att den kan stå utan att tippa.
- Lägg ner riset i paprikan och sätt i ugnen i ca 7 minuter på högsta värme och grill.
- Toppa avslutningsvis med den karamelliserade löken, bladspenat och frön.
Här serverat tillsammans med tzatsiki! Ett hett tips, mums!

Av: Veganskmatlada              

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera