Seitan biff - Vegan

 Ingredienser:

Två till fyra små biffar

  • 2dl glutenmjöl 
    (Om du vill: blanda lite ingefära och vitlökspulver i mjölet) 
  • 4dl vatten eller grönsaksbuljong

OBS! Proportionerna är inte huggna i sten utan tillsätt vätska tills degen blivit fast och gummiaktigt.

 Gör så här:

- Blanda tills det blir en homogen och gummiaktigt klump. 
- Låt det vila en halvtimme. 
- Dela i fyra och platta till det lövtunna biffar (de sväller sen).  
- Stek i olja på en sida tills de får färg. Vänd och vänta tills de lyfter/böjer sig. 
- Släng då i en halvliter is + isvatten (för att gummikonsistensen ska försvinna) och låt det puttra i det vattnet i 40 minuter
- Här kan du ha i sojasås och de kryddor du föredrar.
- Servera! Här med stekt potatis, lök och haricots verts.

Tips! Fonden som biffarna stekts i blir en bra grund i en sås.

Av: Veganskmatlada              

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera