Panerad aubergin med mos - Vegan

 Ingredienser:

Till auberginerna

  • Skivad aubergine
  • Ströbröd
  • Matfett
  • Salt
  • Peppar

Alternativ ett: "klassisk smak"

  • Växtmjölk
  • Persilja
  • Vitlök
  • Salt
  • Peppar 

Alternativ två: BBQ-smak

  • Bbqsås/ en vegomarinad-eller glaze

Dillmos       

  • Potatis -fryst dill
  • Havregrädde
  • En klick mjölkfritt smör
  • salt
  • Peppar 

Sötpotatismos

  • Sötpotatis
  • Svartpeppar
  • En skvätt balsamvinäger
  • En klick Imat fraiche 
 Gör så här:

Auberginerna

- Lägg aubergineskivorna på hushållspapper och strö över grovsalt, låt stå ett tag till du ser att vätska dragits ur.
- Torka av skivorna.
- Blanda växtmjölken med vitlök, persilja, salt och peppar alternativt häll ut glaze/sås på ett fat.
- Doppa skivorna i det våta och vänd de sedan i ströbröd.
- Momentet kan upprepas om man vill ha ordentligt mycket "fras".
- Stek sedan på medelhög värme på båda sidorna tills det att de fått önskad färg.

Dillmos

Koka potatisen, häll av vattnet och pressa den åter i kastrullen.
- Tillsätt grädde, smör och kryddor under omrörning på svag värme.
Klart!

Sötpotatismos   

- Upprepa proceduren för dillmoset.
- På bilden serverat tillsammans med broccoli och "skagenröra" . 

Av: Veganskmatlada              

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera