Fyllda grillade tomater - Vegan

 Ingredienser:
  • Tomater
  • Gullök
  • Vitlök
  • Matfett
  • Sojafärs
  • Krossade tomater 
  • Balsamvinäger 
  • Salt, peppar, chilipulver, oregano
  • Tomatpure
  • Olivilja 

Topping/tillbehör

  • Bjästflingor
  • Persilja 
  • Romansallad
  • Cashewnötter 
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

Sås 

- Stek hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna tills de fått fin färg.
- Tillsätt sojafärsen och rör om ett tag tills den åtminstone tinat (om du har fryst).
- Häll i de krossade tomaterna, balsamvinägern, tomatpurén och krydda efter behag.

Övrigt

- Skär upp tomaterna och gröp ur innehållet. Lägg i såsen i tomatskålarna.
- Blanda olivolja, salt och peppar och pensla tomaternas utsida.
- In i ugnen på full värme i ca 5-10 min tills tomaterna börjat "spricka" upp lite.
- Toppa med flingsalt, färsk persilja och Bjästflingor 
På bilden är det serverat på en salladsbädd penslad med olivolje-mixen och med lite salladslök och cashewnötter på det!

Av: Veganskmatlada              

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera