Lyxlasagne - Vegan

 Ingredienser:
  • 300g sojafärs (elr motsvarande mängd torkad)
  • 2 tetror krossade tomater
  • 1 stor gullök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1.5dl portvin
  • 0.5dl balsamvinäger
  • Salt & peppar
  • Basilika
  • Oregano
  • Kantarellfond
  • Valfritt: soltorkade tomater, torkade kantareller
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Stek gullök, vitlök och sojafärs tills de fått fin färg.
- Tillsätt tomatpuré, portvin, balsamvinäger, salt, svartpeppar och buljongtärningarna.
- Häll ner de krossade tomaterna och krydda med oregano och basilika.
- Tillsätt strimlade soltorkade tomater, kantarellfond och kantareller. 
- Låt puttra medan du gör bechamelsås
- Ta fram en stor ugnsfast form och häll lite bechamelsås i botten. Placera ett par plattor på och sprid ut "köttfärssås" på lagret. 
- Upprepa med valfria proportioner och avsluta med att hälla bechamelsås så att hela övre lagret täcks.
- Mal över lite svartpeppar och strö (fryst-) hackad persilja på toppen.
- Placera i ugnen på 200 grader i 20 minuter eller tills lasagnen fått fin yta och plattorna är mjuka rakt igenom.
- Här är lasagnen toppad med smörstekta sockerärtor med citronpeppar.

Av: Veganskmatlada       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera