Linscurry med lime - Vegan

 Ingredienser:

4 portioner

  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 gul lök
  • Ca 4 cm riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • Matfett
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk curry
  • 4 tsk tomatpuré
  • 5 dl stark grönsaksbuljong (vatten och 2 tärningar eller fond)
  • 1 burk kokosmjölk
  • Ett litet blomkålshuvud
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 lime
  • Salt och peppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl cashewnötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Socker
 Gör så här:

- Hacka gullöken och stek i matfett tillsammans med sambal oelek.
- Tillsätt curry, vitlök och tomatpuré så att det bildas en kryddpasta.
- Häll sedan ner buljongen och kokosmjölken och lägg sedan ned de torkade linserna och blomkålen (skuren i små bitar).
- Pressa i limen och släng ner bitarna med skal på i grytan. Tillsätt salt, peppar, socker och ev. mer curry.
- Låt puttra på spisen i ca 10 min. Tillsätt slutligen körsbärstomater och babyspenat. 
Servera med en klick Imat fraiche och cashewnötter!

Av: Veganskmatlada       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera