Glaserade oumph spjäll - Vegan

 Ingredienser:
  • 2 påsar oumph! The pure filet.

Marinad 1

  • Sweet BBQ-sås

Marinad 2

  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl äppelcidervinäger
  • 2-3 msk agavesirap
  • 5 stora klyftor vitlök
  • En skvätt olivolja
  • Salt
  • 1 msk sambal oelek 
  • Ca 3cm färsk ingefära
  • 1/2 burk dijonsenap
  • 1 stor grapefrukt, saft
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Dränk oumphen i bbq-sås och låt marinera i kylskåp över natten.
- Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att sockret löser sig och smälter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rörmarinaden slät.
- Låt den svalna.

- Blanda i marinad 2 i påsen med oumph och marinad 1 och låt stå ytterligare ca 5h (gärna över natten igen)
- Lägg i en keramikform i ugnen på 200° i ca 50 minuter, pensla på mer marinad var 10e minut.
- Om du vill: kör sista touchen i stekpanna för att få ytterligare "sticky" yta.
- Voila! Servera med klyftpotatis, coleslaw, sallad och bea!

Av: Veganskmatlada       

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera