Chokladtryffeltårta - Vegan

 Ingredienser:

Botten:
3 dl blandade nötter, t ex. valnötter, hasselnötter och cashewnötter
2 medjool dadlar (oftast de som går att köpa i lösvikt)
En nypa flingsalt

Chokladsmet:
2 stora mogna ekologiska avokado eller tinad fryst avokado
0,5 dl raw kakao
2 msk agavesirap       

 Gör så här:

Botten:

- Lägg nötterna i blöt under under natten eller ca 6 – 8 timmar.
- Häll av vattnet, mixa tillsammans med urkärnade dadlar och lite salt.
- Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut smeten i botten. Den ska gå att rulla till bollar i konsistensen.
-Mixa allt och smaka av, beroende om du är som jag och tycker det är gott med mycket kakaosmak – ha i lite mer.
- Häll i springformen och ställ i frysen. Ta fram lagom till servering och är väldigt gott med bär eller riven mörk choklad och en kopp varmt kaffe           

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera