Äggfri marängtårta med lemoncurd - Vegan

 Ingredienser:

Bottnar 

En sats räcker till 10 bottnar (5 tårtor)

  • 1,5 dl aquafaba (spadet från kikärtor)
  • 1,5 msk citronsaft 
  • 1,5 dl socker

Lemoncurd 

  • 2-3 msk citronjuice 
  • 2 msk maizena 
  • 1 dl vatten 
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 tsk smakneutral olja
 Gör så här:

Ugn: 100 grader

Bottnar 

- Vispa aquafaba och citronsaft hårt. Strö över sockret och vispa tills du kan vända bunken uppåner. 
- Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i ca 90 minuter. Håll koll då och då. 
- Lossa bottnarna å lägg åt sidan. 

Lemoncurd 

- Rör ut maizena i citronsaften i en kastrull.
- Slå på vattnet och koka upp under omrörning tillsammans med agavesirap.
- Ta av när den blivit tjockare och rör ner oljan. Häll upp i en glasburk och ställ för att svalna. 

Övrigt

- Vispa plantbaserad grädde och skär upp jordgubbarna. 
- Ställ fram allt och låt gästerna bygga ihop sin egen tårta precis till servering! 

(Bottnarna kan du med fördel göra i förväg, håll dom svalt i lufttät burk bara) 

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera