Jordnötssås med linser och tzayspett - Vegan

 Ingredienser:

Jordnötssås

  • 150 g salta rostade jordnötter eller 3 ordentliga skedar jordnötssmör
  • 2 msk sojasås
  • "2 cm" färsk riven ingefära
  • 2 tsk limejuice
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 stor gullök
  • 1 msk sirap
  • chiliflakes
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl torra gröna linser Spett:
  • Tzay happy soy skewers
  • Lime
  • Ingefära
  • Chilipulver
  • Matfett (olja) 

Tillbehör

  • Gurka
  • Basmatiris
 Gör så här:

Spetten

Tina spetten en aning och lägg dem i en djup tallrik (de vi använde var redan smaksatta med chili och ingefära, så vi boostade de bara lite) och tillsätt kryddorna, matolja och lime.
- Låt vila under tiden du gör såsen.
- Kör sedan ned allt i en panna och stek snabbt på båda sidorna i ca 5 minuter.

Såsen

- Koka linserna.
- Stek lök och vitlök tills de fått fin färg.
- Blanda löken och alla ingredienserna utom linserna som ligger på kokning i en bunke eller mixerbehållare och mixa tills du fått önskad konsistens.
- För sedan tillbaka i pannan och smaka av med salt, peppar och ytterligare kryddning.
- När linserna mjuknat lite, sila av och lägg ned i samma panna. Låt puttra tills linserna mjuknat helt och du är nöjd med såsens konsistens och smak.
- Servera den energitäta jordnöts-och linssåsen med basmatiris och lite uppfriskande gurka.
- Jättegott att värma upp dagen efter och eller ha i lunchlådan!

Av: Veganskmatlada

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera