Fryst Jordgubb och Lime Cheesecake

 Ingredienser:

6 portioner 

500 g naturella cashewnötter
3 dl jordgubbar (om tinade från fryst, häll bort vätskan)
Skal från 1 riven lime
Saft från 1 lime
2 msk agave sirap
(1/5 dl kokosolja om man vill, den håller sig fast i rumstemperatur längre men drar ner lite av friskheten i smaken)
5 dl blandat valnötter och mandlar  (välj efter egen smak)
4 medjool dadlar
nypa havssalt
(1 msk kokosolja om man vill)        

 Gör så här:

Förbedelse 

- Lägg nötter och mandlar i blöt under natten, eller minst 8 timmar, under en bakduk.
- Vid torkad frukt blötlägg dem en stund också.

Botten

- Häll av vattnet från nötterna och mixa tillsammans med klippta dadlar och havsalt till en smet. Den ska gå att rulla om du tar upp lite mellan fingrarna.
- Tryck ut i muffinsplåt eller springform med bakplåtspapper i botten.

Fyllning

- Häll av vattnet från cashewnötterna, mixa tillsammans med jordgubbar, skal och saft från lime, agave och om man vill, kokosolja, till en fluffig smet.
- Häll över botten och ställ in i frysen minst en timme.
- Ta fram en stund innan servering och ta ur formen.

- Servera med färska bär!

Kock: Alexandra Elemyr Unstad

Orginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera