Goda kanelbullar - Vegan

 Ingredienser:
  • 50 g jäst
  • 5 dl havremjölk
  • 150 g rumsvarmt växtsmör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 15-16 dl vetemjöl

Fyllning

  • 200 g växtbaserat smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 msk kanel
 Gör så här:

- Smula ner jästen och blanda den med fingervarm havremjölk. 
- Blanda ner smöret, sockret, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Knåda väl!
- Låt den jäsa i 20 min.

- Gör fyllningen: smält smöret och häll ner hälften av sockret och all kanel.

- Kavla ut degen (förslagsvis i omgångar), pensla på smörblandnigen och strö över resten av sockret.
- Rulla ihop till valfri form.
- Jäs bullarna i 1h.
- Pensla bullarna (med ex smält smör eller kikärtsspad) och strö över pärlsocker. 
- Grädda i 10 minuter i 225°C.
- Avnjut med ett glas av din favoritväxtmjölk eller en kopp kaffe

Av: Veganskmatlada

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera