Tårta med hallonchokladmousse - Vegan

 Ingredienser:

1 liten springform, för större form så dubbla satsen och baktiden!

Botten:
25 g kokosolja (eller mjölkfritt margarin)
2 dl mandelmjöl
2 msk rismjöl/bovetemjöl
Limesaft ca 2 tsk
Skal från en halv lime
1 tsk vaniljpulver
1,5 msk agavesirap
1 dl go green kokosdryck 

Chokladmousse:

Kokosgrädde ( eller vispbar soyagrädde )
200 g mörk choklad ( jag har med hallonsmak )

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

Botten:
Smält olja och blanda torra ingredienser på sidan av.
- Ta av kastrull och ha ner lime, skal och agave i oljan.
- Vispa ner mjölken och sen torra ingredienserna till en jämn smet.
- Smörj en springform och bröa med fiberhusk.
- I med smeten och in i ugn, 200 C, i nedre delen i ca 15 minuter.
- Knäpp ur, låt svalna och dela på två.

Chokladmousse:
- Vispa grädden
- Smält chokladen över vattenbad, vänd ner i grädden och ställ i kylen ca 10 minuter
- Ta ut och vispa upp igen med elvisp för en fluffig chokladmousse

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Orinalreceptet finner ni här 

Logga in för att kommentera